Систем 48

11.02.2020. 19:51
Одељење комуналне полиције
Poštovani,
Obraćam Vam se zahtevom za rešavanje jednog velikog problema koji imaju građani Ohridskog naselja u Leskovcu (naselje kod Okružnog zatvora Leskovac).
Naime, u poslednje vreme u Ohridskom naselju pojavio se veliki broj pasa lutalica, koji svakodnevno ugrožavaju bezbednost građana, a posebno bezbednost dece. Čopori pasa broje po deset i više pasa lutalica među kojima ima i rasnih pasa i to Nemački ovčar, Belgijski ovčar-„malino“ i dr. U neposrednoj blizini poslednjih kuća u Ohridskom naselju u pravcu sela Rudare, tačnije put za Rudarsku crkvu, na udaljenosti od oko 150 metara od poslednje kuće, postoji azil za pse koji nadgleda jedna ženska osoba čije ime mi nije poznato i koja svakodnevno ujutru, svojim vozilom u vremenu od 06,00 do 07,00 časova obilazi i hrani pse koji u tom vremenu stvaraju nepodnošljivu buku lavežom. Prilikom prolaska kroz samo naselje iz vozila izbacuje sveže kosti kojima hrani pse lutalice i time u naselju sakuplja sve pse lutalice iz svih obližnjih ulica. Takođe, primetne su po celom naselju razbacane sveže kosti koje psi ne mogu da pojedu, o čemu posedujem i slike, te tako postoji mogućnost širenja zaraznih bolesti. Sam azil je neadekvatno obezbeđen pa psi izlaze iz samog azila i prave čopore koji u poslednje vreme napadaju ljude, pri čemu su i mene pre dva dana, tačnije u nedelju 09.02.2020. godine napali ali na svu sreću bez posledica.
Molim Vas da uzmete ovu prijavu u obzir jer uskoro počinje školska godina i deca ne mogu bezbedno da idu u školu.

S poštovanjem,
Zoran Stojković
РЕШЕН
Поштовани,
Патроле Комуналне полиције више пута су у претходном периоду обилазиле Охридско насеље укључујући и улице Влајкова, Пионирска, Бранка Миљковића и друге и том приликом нисмо уочили пролаз наведеног возила са наведеном женском особом. По питању паса луталица и азила за псе обратите се Одељењу за инспекцијске послове Градске управе Лесковац у чијој надлежности је решавање наведеног.