Систем 48

30.03.2020. 07:00
Одељење за инспекцијске послове
Разумем све околности и тренутну ситуацију која нас је све задесила али намери немар то не могу никако
Агенција Пегаз која врши професионално вођење зграда у овом судбоносном за нас времену има да више од 10 дана није ни једног свог радника на одржавању хигијене зграда послала да почисти, а камо ли да изврши дезинфикцију заједнички делова зграде, зашта мислим да је у обавези.
Питам вас да ли ви имате законских могућности да наредите или шта већ да агенције Пегаз крене да ради свој посао за шта је плаћена од нас. Да ми станари не обришем, сами испред својих врата, епидемија би била већа.
Молим Вас да Ви у свом домену предузмете мере и да се уради оно што је потребно за станаре зграда
РЕШЕН
Дана 30.03.2020. године Одељењу за инспекцијске послове Градске управе града Лесковца достављен је електроснким путем поднесак по питању права и обавеза управника утврђених одредбама Закона о становању и одржавању зграда ("Сл. гласник РС", бр. 104/2016).

Обавештавамо Вас да је професионалном управнику достављен допис електронским путем и истом је указано на права и обавезе управника по питању одржавања зграда и предузимања одговарајућих мера предострожности у циљу спречавања настанка могућих штетних последица, утврђених одредбама Закона о становању и одржавању зграда ("Сл. гласник РС", бр. 104/2016) и Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама („Сл.гласник града Лесковца“, бр.16/2017).