Систем 48

14.09.2020. 10:13
ЈКП Водовод
Poštovani,

ulažem reklamaciju na vodu koja je negde od 25.06.2020. prestala da bude upotrebljiva za piće. Sve do navedenog perioda voda je bila odlična, od tada voda je mlaka, sa neprijatnim ukusom. Ma koliko da se voda ispusti i dalje ima taj ukus i mlaka je, sto ranije nije bio slučaj, bilo je bas suprotno, voda je bila hladna, bez ikakavog ukusa. Mnogo ljudi ima isti problem, ali konkretno reklamaciju ulažem za vodu u svom stanu, koji se nalazi u zgradi Lepa Brena, na 10-om spratu. Samo da budem jasna, odgovor da je voda ispravna ne bi bio odgovor na moj problem, radi se o tome da se voda preko noci promenila i da je zbog ukusa koji sada ima maltene neupotrebljiva za pice.

Pozdrav
РЕШЕН
Higijenska ispravnost vode za piće koju JКP Vodovod Leskovac distribuira u sistem kontroliše se u skladu sa važećom zakonskom regulativom i to osnovni pregled obavlja Zavod za javno zdravlje Leskovac, dok periodične preglede obavlja Gradski zavod za javno zdravlje Beograd, na osnovu "Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće" ("Sl.list SRJ", br.42/98 i 44/99 i "Sl.glasnik RS", br.28/2019).

Prema rezultatima dobijenih od Zavoda za javno zdravlje Leskovac, za navedeni period u podnesku, a na osnovu obavljenih laboratorijskih ispitivanja i stručnog razmatranja utvrđeno je da su kontrolisani uzorci vode za piće uzorkovani na postrojenju za preradu vode i u distributivnoj mreži JКP Vodovod Leskovac higijenski ispravni, kako u fizičko-hemijskom tako i u mikrobiloškom pogledu i isti su u skladu su sa odredbama "Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće" ("Sl.list SRJ", br.42/98 i 44/99 i "Sl.glasnik RS", br.28/2019).

Takođe Vas obaveštavamo, odredbama Odluke o vodovodu i kanalizaciji grada Leskovca ("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 11/2015 i 16/2017) propisano je da je JКP Vodovod Leskovac dužan da vrši isporuku vode u skladu sa propisanim standardima i normativima u pogledu kvaliteta, kao i da je korisnik dužan da održava unutrašnje instalacije vodovoda u ispravnom stanju, od mernog mesta do točećih mesta. U skladu sa gore navedenim, proverite tehničku ispravnost vaših unutrašnjih instalacija u objektu, jer ste u obavezi da vršite zamenu dotrajale mreže unutar objekta od mernog mesta do točećih mesta.

Takođe, pri svakoj havariji na uličnoj mreži i ponovnom uspostavljanju snabdevanja vodom, dolazi do prolazne pojave boje i mutnoće. Ova neženjena pojava se lako prevazilazi ispiranjem cevi, nakon prekida, koju Vodovod redovno vrši u svojoj režiji. Ali i sami korisnici treba da isprate, otvaranjem slavina i ispuštanjem mutne vode, koja se uvukla u instalacije, ali i redovno ispiranje celokupne unutrašnje instalacije, sve do trenutka kada voda dobije svoje uobičajne karakteristike, jer svako duže zadržavanje vode u zgradi, naročito nakon noćnog režima, dovodi do problema koje navodite.