Систем 48

08.10.2020. 13:51
Одељење комуналне полиције
Поштовани,
У питању је дечије игралиште у Гаретовој палати, које се налази код вртића Лане и гаража.
Сви станари околних зграда су изложени свакодневном узнемиравању. По цео дан, а најчешће креће од 14 часова и завршава се око 23 часова, а затим од 23 до 03 часова, парк се користи непримерено. Наиме, у парку долазе родитељи са децом из целог Лесковца, и док деца вриште, урлају, производе неартикулисане звуке, родитељи померају и спајају клупе, разносе их по целом парку, како би могли да причају и одморе од своје деце, на штету станара. Вероватно ћете рећи да нисте надлежни, али сте надлежни за следеће: не смеју се клупе дирати и пребацивати својевољно од једног места на друго, не сме се прљати и бацати ђубре на места која нису предвиђена за то, такође напомињем, да се парк, односно зелена површина користи за играње игре која се састоји од јурњаве лопте, псовања, вриске и осталих пропратних елемената вандализма од стране најмлађих суграђана. Од 23 часова, креће омладина која пије, слуша гласно музику, пева, урличе, мокри по улазима, око улаза, уз паркиране аутомобиле, полива паркиране аутомобиле разним алкохолним пићем, псује станаре који их упозоравају на галаму и итд... можда ово није ваша надлежност, али јесте то што поново и они померају клупице, носе их од једног места на друго, бацају ђубре и прљају парк.
Још једна ствар:
Ово сигурно није у вашој надлежности, али вас молим да проследите коме треба, јер иако нас излуђује понашање деце, проузроковано пасивним, незаинтересованим понашањем родитеља (или блебећу међусобно или су на телефону и не примећују своју драгу и добру дечицу), ми станари "Гаретове палате" смо забринути за здравље и безбедност деце, пошто је клацкалица поломљена и може озбиљно повредити неко дете, а деца су нон-стоп на њој.
Хвала и молим да реагујете.
РЕШЕН
Поштовани,
На основу поднеска који сте поднели електронским путем, обавештавамо Вас да Одељење Комуналне полиције Градске управе Лесковац, извршава послове из надлежности прописане законом, подзаконским и другим актима.
По питању деце која се играју у парку и при томе по Вашим наводима вичу, галаме и др. комунална полиција није надлежна.
По питању померања и пребацивања клупа, установили смо да један број клупа није причвршћен за подлогу, због чега смо упутили допис Одељењу за комунално стамбене послове, саобраћај и инфрастриктуру, да исте поправи и учврсти да више не би могле да се померају, док ће комунална полиција у наредном периоду извршавати чешће контроле. Такође, Вас обавештавамо да смо по питању поломљеног мобилијара који може да представља опасност за децу, обавестили смо горе наведено одељење, да предузме мере из своје надлежности.
По питању омладине која седи у парку у вечерњим часовима и том приликом по вашим наводима врши радње наведене у допису можете се обратити полицијској управи Лесковац, за кршење јавног реда и мира када дође до тога.