Систем 48

04.04.2019. 12:02
Одељење за инспекцијске послове
Молим Еколошку инспекцију да изађе на терен и утврди чињенично стање у ком се налазе станари зграде Моше Пијаде 24, Лесковац. Наиме, иза наше зграде се налази ресторан (хотел) "Bell in" чији је димњак из кухиње у висини средишњих тераса, а удаљеност је свега десетак метара. Сав тај дим директно улази у наше станове, а највише дима има у нивоу другог спрата. Такокђе смета и околним кућама. Станови су пуни дима и мириса роштиља, без обзира да ли је лето или зима. С обзиром да долази летњи период кад се терасе користе и кад су станови отворени, чека нас неподношљива ситуација. Молимо вас да пошаљете екипу на терен и решите нам проблем. Ми немамо ништа против да он ради, али овакво стање је неподношљиво.

Унапред захвални станари зграде.
РЕШЕН
Обавештавамо Вас, да ће инспектор предузети мере у складу са Законом

Обавештавамо Вас да је инспекцијском контролом Угоститељске радње за смештај "Bell Inn" Лесковац, Учитеља Јосифа 19, утврђено да дим и непријатани мириси наведени у представци настају употребом уређаја за термичку обраду намирница који у смислу Закона о заштити ваздуха нису стационирани извори загађивања, те Одсек за послове инспекције за заштиту животне средине није надлежан за поступање по поднеску.
Списи предмета су уступљени Министарству здравља - Сектору за инспекцијске послове, Одељења за санитарну инспекцију. Одсек за санитарни надзор Лесковац у Лесковцу, Пана Ђукића 9, на даље поступање као стварно надлежном органу